Top Sport

„Адидас Телстар 18“ – топката за СП 2018

Според „Фути хедлајнс“, ова е топката со која најдобрите фудбалери на светот ќе ја бркаат светската титула во 2018 година во Русија.

Дизајнот е (нормално) помалку ретро – налик на топките на „Адидас“ од раните 1970-тите, посебно топката „Телстар“ користена во 1970 и 1974, пред да биде заменета со „Танго“ во 1978 година.

Scroll to Top