Top Sport

Кога Куман беше Тинтин

Пред да биде само последниот менаџер на Евертон, Роналд Куман беше одличен десен бек со фантастично чувство за топка и голема храброст.

На почетокот на 1990-тите, како играч на Барселона, Куман го доби прекарот „Тинтин“ по физичката сличност со славниот стриповски јунак на белгискиот автор Ерж. Тој беше среќен да ја „игра“ таа улога, и дури се облече како младиот белгиски детектив/новинар/авантурист во фото-сесија за шпански магазин.

Дури и му ја погодија косата, заедно со кусите панталони, како и придружникот, малото кученце Сноуи.

Scroll to Top