Top Sport

НестВАРно: Му пуштиле да гледа снимки од паркинг (Видео)

„НестВАРни“ доаѓаат од Израел. На натпреварот помеѓу Макаби од Хаифа и Беитар од Ерусалим сидијата решил да ја прегледа снимката од една спорна ситуација, но кога застанал пред мониторот му прикажале паркирано автомобили.

Гледачите во преносот можеле да забележат дека главниот судија наместо спроната ситуација гледал во пракинг. Винатат не е негова, тоа му го прикажале.

Среќа ситуацијата во која тој сакал да погледне дали треба да досуди пенал за Макаби минале без последици, бидејќи се играла 96 минута, а Макаби имале предност 2:1.

На крајот судијата досудил пенал за Макаби, кој бил реализиран во 98 минута за конечен резултат 3:1.

Scroll to Top