Top Sport

Папата го продолжи „договорот“ со Барселона

Папата Франциск доби посебен дрес од страна на потпретседателот на Барселона, Жорди Кардонер како подарок за продолжувањето на соработката меѓу каталонскиот тим и папската фондација „Сколас окурентес“.

„Сколас окурентес“ е формирана во 2015 година со цел да се зближуваат лужето од различни земји и тие ќе продолжат со соработката со Барселона до 2019 година.

Scroll to Top