Светското првенство во фудбал ќе започне в четврток, на 14.јуни, со натпреварот помеѓу домаќинот Русија и Саудиска Арабија, а ќе заврши со финалниот натпревар што ќе се одигра на 15.јули.

На 21.Светско првенство ќе учествуваат 32 репрезентации поделени во осум групи, а најдобрите две од секоја група ќе ги продолжат натпреварите во нокаут фазата. Титулата на мундијалот во Русија ја брани репрезентацијата на Германија.

Распоред на натпреварите на СП Русија 2018:

Група А (Русија, Саудиска Арабија, Египет, Уругвај)

1.коло:
Четврток, 14.јуни
17.00 Москва: Русија-С.Арабија

Петок, 15.јуни
14.00 Екатеринбург: Египет-Уругвај

2.коло:
Вторник, 19.јуни
20.00 Ст.Петербург: Русија-Египет

Среда, 20.јуни
17.00Ростов на Дон: Уругвај-С Арабија

3.коло:
Понеделник, 25.јуни

16.00 Самара: Уругвај-Русија
16.00 Волгоград: С.Арабија-Египет

Група Б (Португалија, Шпанија, Мароко, Иран)

1.коло:
Петок, 15.јуни

17.00 Ст.Петербург: Мароко-Иран
20.00 Сочи: Португалија-Шпанија

2.коло:
Среда, 20.јуни

14.00 Москва (Лужники): Португалија-Мароко
20.00 Казањ: Иран-Шпанија

3.коло:
Понеделник, 25.јуни

20.00 Калининград: Шпанија-Мароко
20.00 Саранск: Иран-Португалија

Група Ц (Франција, Австралија, Перу, Данска)

1.коло:
Сабота, 16.јуни

12.00 Казањ: Франција-Австралија
18.00 Саранск: Перу-Данска

2.коло:
Четврток, 21.јуни

14.00 Екатеринбург: Франција-Перу
17.00 Самара: Данска-Австралија

3.коло:
Вторник, 26.јуни

16.00 Москва (Лужники): Данска-Франција
16.00 Сочи: Австралија-Перу

Група Д (Аргентина, Исланд, Хрватска, Нигерија)

1.коло:
Сабота, 16.јуни

15.00 Москва: Аргентина-Исланд
21.00 Калининград: Хрватска-Нигерија

2.коло:
Четврток, 21.јуни
20.00 Нижни Новгород: Аргентина-Хрватска

Петок, 22.јуни
17.00 Волгоград: Нигерија-Исланд

3.коло:
Вторник, 26.јуни

20.00 Ростов на Дон: исланд-Хрватска
20.00 Ст.Петербург: Нигерија-Аргентина

Група Е (Бразил, Швајцарија, Костарика, Србија)

1.коло:
Недела, 17.јуни

14.00 Самара: Костарика-Србија
20.00 Ростов на Дон: Бразил-Швајцарија

2.коло:
Петок, 22.јуни

14.00 Ст.Петербург: Бразил-Костарика
20.00 Калининград: Србија-Швајцарија

3.коло:
Среда, 27.јуни

20.00Москва: Србија-Бразил
20.00 Нижни Новгород: Швајцарија-Костарика

Група Е (Германија, Мексико, Шведска, Јужна Кореја)
1.коло:
Недела, 17.јуни
17.00 Москва (Лужники): Германија-Мексико

Понеделник, 18.јуни
14.00 Нижни Новгород: Шведска-Јужна Кореја

2.коло:
Сабота, 23.јуни

17.00 Ростов на Дон: Јужна Кореја-Мексико
20.00Сочи: Германија-Шведска

3.коло:
Среда, 27.јуни

16.00 Екатеринбург: Мексико-Шведска
16.00 Казањ: Јужна Кореја-Германија

Група Г (Белгија, Панама, Тунис, Англија)

1.коло:
Понеделник, 18.јуни

17.00 Сочи: Белгија-Панама
20.00 Волгоград: Тунис-Англија

2.коло:
Сабота, 23.јуни
14.00 Москва: Белгија-Тунис

Недела, 24.јуни
14.00 Нижни Новгород: Англија-Панама

3.коло:
Четврток, 28.јуни

20.00 Калининград: Англија-Белгија
20.00 Саранск: Панама-Тунис

Група Х (Полска, Сенегал, Колумбија, Јапонија)

1.коло:
Вторник, 19.јуни

14.00 Москва: Полска-Сенегал
17.00 Саранск: Колумбија-Јапонија

2.коло
Недела, 24.јуни

17.00 Екатеринбург: Јапонија-Сенегал
20.00 Казањ: Полска-Колумбија

3.коло
Четврток, 28.јуни

16.00 Самара: Сенегал-Колумбија
16.00 Волгоград: Јапонија-Полска

Осмина-финале

Сабота, 30.јуни

16.00 Казањ: 1Ц-2Д
20.00 Сочи: 1А-2Б

Недела, 1.јули

16.00 Москва (Лужники): 1Б-2А
20.00 Нижни Новгород: 1Д-2Ц

Понеделник, 2.јули

16.00 Самара: 1Е-2Ф
20.00 Ростов на Дон: 1Г-2Х

Вторник, 3.јули

16.00 Ст.Петербург: 1Ф-2Е
20.00 Москва: 1Х-2Г

Четврт-финале

Петок, 6.јули

16.00 Нижни Новгород: Победник А1/б2 – Победник Ц1/д2 (А)
20.00 Казањ: Победник Е1/Ф1 – Победник Г1/Х2 (Б)

Сабота, 7.јули

16.00 Самара: Победник Ф1/Е2 – Победник Х1/Г2 (Ц)
20.00 Сочи: Победник Б1/А2 – Победник Д1/Ц2 (Д)

Полу-финале

Вторник, 10.јули

20.00 Ст.Петербург: Победник А – Победник Б

Среда, 11.јули

20.00 Москва (Лужники): Победник Д – Победник Ц

Натпревар за 3.место
Сабота, 14.јули: Ст.Петербург 16.00

Финале
Недела, 15.јули: Москва (Лужники) 17.00