Top Sport

Судбината на Сити ќе биде позната на 13 јули

Спортскиот суд во Лозана (ЦАС) на 13 јули ќе ја соопшти пресудата по жалбата што ја поднесе Манчестер сити. УЕФА поради кршење на финансискиот фер-плеј на „граѓаните“ им изрече забрана за настап во европските купови во наредните две сезони.

Минатиот месец ЦАС три дена ја слушаше одбраната на Манчестер сити по повод две годишната суспензија и паричната казна од 30 милиони евра. Конечната одлука од Лозана ќе ја соопштат за 12 дена.

На 13 јули ќе биде познато дали Сити ќе бидат исфрлени од европските купови или казната на УЕФА ќе биде поништена.

Scroll to Top