Top Sport

На аукција дрес на Мајкл Џордан

На аукција ќе биде ставен дресот на Мајкл Џордан од Олимписките игри во Барселона во 1992 година. Џордан го предводеше оригиналниот „Дрим Тим“ до златниот медал.

Аукциската куќа „Роберт Едвард“ не наведува на кој натпревар го носел Џордан дресот што ќе биде ставен на наддавање.

Во описот се наведува дека на патот до златниот медал Американците четири натпревари одиграле во бели дресови, против Аргентина, Литванија, Канада и во финалето против Хрватска (117:85).

„Роберт Едвард“ ја одредија почетната цена и таа изнесува 25.000 евра. Аукцијата ќе трае до 18 април.

Scroll to Top