Жестока тепачка го обележа натпреварот во НЦАА лигата помеѓу ривалските универзитети Канзас и Канзас стејт.

На една секунда до крајот на натпреварот Силвио Де Соуза од Канзас стејт предизвика општа тепачка крај теренот.

Претходно Де Соуза непрописно го задржа Дахуан Гордон од Канзас кој во контра се обиде да ја положи топката во кошот.

Инаку натпреварот заврши со убедлива победа на Канзас 81:59.