Шпанскиот тенисер Марио Виела Мартинез „полуде“ на турнирот во Шимкет, Казахстан откако беше поразен во првото коло.

Челинџерот во Шимкте се игра на земјана подлога, а Мартинез во првото коло загуби во три сета (6/1, 2/6, 5/7) по 125 минути игра од Томислав Бркиќ од Босна и Херцеговина.

Откако Бркиќ ја реализираше меч-топката, Мартинез „полуде“ жестоко го удираше рекетот од подлогата, а потоа го фрли на трибините.

Не е познато дали неговиот бес бил предизвикан од некоја судиска одлука или едноставно не очекувал дека ќе биде поразен.