Top Sport

За малку избегната трагедија на прославата на титулата на Ѓоковиќ

Малкумина очекуваа дека по освојувањето на титулата на Новак Ѓоковиќ ќе зборуваат за уште еден момент.

Информации за тоа што се се случувало на теренот донесе познатиот портал „We love tennis“ кој објави текст под наслов „Да се ​​биде навивач на Ѓоковиќ носи ризици, за влакно е избегната трагедија“.

Имено, едно девојче за малку ќе настрадаше, практично прегазено од стампедо од луѓе кои се упатиле кон Ѓоковиќ. Таа можеше да претрпи сериозни повреди доколку пожарникарите кои први скокнаа да помогнат не реагираа брзо.

Меѓу првите што реагираше беше и Ѓоковиќ, кој на крајот дојде да го утеши ова мало девојче кое беше трауматизирано од она што го доживеа. Новак ja прегрна и и помогна да се смири, а таа доби шанса да се поздрави со својот идол.

„Очајната организација можеше да има многу посериозни последици, но за среќа се беше решено како што треба“, пишува порталот.

Ѓоковиќ го смируваше девојчето, а мајка и претходно веќе плачеше, свесна за сериозноста на ситуацијата.

Текстот За малку избегната трагедија на прославата на титулата на Ѓоковиќ е превземен од МАКФАКС.

Scroll to Top