Top Sport

Јулимар Рохас

Од сиромаштија до врвот на светот – приказната на Јулимар Рохас

На Светското атлетско првенство во сала во Белград падна и првиот светски рекорд, кога неверојатната Јулимар Рохас го „смачка“ сопствениот …

Од сиромаштија до врвот на светот – приказната на Јулимар Рохас Прочитај повеќе

Рохас со „невозможен“ светски рекорд во трискок во Белград!

Венецуелската „кралица“ на трискокот, Јулимар Рохас постави апослутно неверојатен светски рекорд во трискокот на Светското првенство во сала во Белград, …

Рохас со „невозможен“ светски рекорд во трискок во Белград! Прочитај повеќе

Венецуелката Рохас со светски рекорд во трискок!

Венецуелката Јулимар Рохас го донесе првото злато за својата земја на Олимпијадата во Токио, откако во спектакуларно натпреварување во трискок …

Венецуелката Рохас со светски рекорд во трискок! Прочитај повеќе

Scroll to Top