Брејкденс и официјално станува олимписки спорт од 2024

Брејкденсот, сурфањето, спортското качување и скејтбордот ќе бидат олимписки спортови од Олимпијадата во Париз во 2014 година, потврди Интернационалниот олимписки …

Брејкденс и официјално станува олимписки спорт од 2024 Прочитај повеќе