Светската атлетика ќе го следи примерот на ФИНА за трансродовите спортисти?

Откако Светската пливачка федерација (ФИНА) донесе одлука да не дозволи на трансродовите спортисти кои поминале пубертет да настапуваат во женските …

Светската атлетика ќе го следи примерот на ФИНА за трансродовите спортисти? Прочитај повеќе