Top Sport

Формула 2: Болидите се запалија откако ја пробија заштитната ограда

Трка во Формула 2, во Русија, го обележа страшниот инцидент на патеката. По контактот кој го имаа Џек Ејткен и Лука Ѓато двајцата ја пробија заштитната ограда, а потоа нивните болиди се запалија.

Двајцата имаа среќа, неповрдени излегоа од овој инцидент, бидејќи веднаш успеаја да излезат од своите болиди.

Scroll to Top