Top Sport

Хунгароринг во календарот на Ф1 до 2027 година

Големата награда на Унгарија ќе остане во календарот на Формула 1 најмалку до 2027 година. Промоторите постигнале договор да ја продолжат соработката за уште една година.

Патеката „Хунгароринг“ ќе биде домаќин на третата трка од овогодишниот шампионат, кој треба да започне со две трки во Австрија на 5 и 12 јули.

Додека течела преговорите околу условите трката да се одржи пред празни трибини, промоторите договориле да го продолжат договорот. Претходниот договор потпишан во 2016 на десет години.

Големата награда на унгарија оваа година ќе се вози на 19 јули.

Scroll to Top