Луис Хамилтон неодамна си купи втор стан на Менхетен во Њујорк, плаќајќи 40 милиони долари, но парите се очигледно добро инвестирани.

Станот на Хамилтон е втор во квартот Трибека во Њујорк, во зграда која е делумно во сопственост на НФЛ мега-ѕвездата Том Брејди, и нуди фантастичен поглед на големото јаболко. Хамилтон, официјално, живее во Монако, но е познат како човек кој патува низ целиот свет – што поради обврските во Ф1, што поради неговите други активности.

Хамилтон си купи уште еден стан на Менхетен за 40 милиони долари!