Натпреварувачите во Мото ГП шампионатот се познати по својата „лудачка“ контрола на своите машини, но Тецуа Нагашима направи нешто сосема неверојатно на саботните тренинзи за Мото2 трката во Шпилберг, Австрија.

На влажната патека, Јапонецот ја загуби контролата и кога изгледаше дека ќе заврши со потежок инцидент, тој го покажа својот „сурферски стил“.