Top Sport

Англиски селски фудбал – трилер од 58 секунди

Една од најпопуларните Фејсбук страници на љубителите на фудбалот на Балканот секако е таа со името „Seoski fudbal“, или селски фудбал, каде што се покажуваат бизарностите од фудбалските „дивини“ на Балканот.

Меѓутоа, и Англичаните имаат доволно селски лиги и селски фудбалски тимови. Еден пример е финишот на натпреварот меѓу Падихем и Виднес од лигата со име „Халмарк секјурити прва дивизија“ овој викенд.

Падихам губеа со 3:1 во 92. минута од мечот, кога некако стигнаа до реми во еден од најлудите финиши на фудбалски натпревари во историјата. Оценете самите.

Scroll to Top