Top Sport

Ардa Туран: Банкарка ме измами, изгубив 13.000.000 евра

Арда Туран, поранешен фудбалер на Атлетико Мадрид и Барселона бил жртва на измама. Тврди дека без сите пари што ги заработил во текот на кариерата.

Туран тврди дека бил жртва на измамничка шема, која ја водела извесена Сеџил Ерзан, директор на Денизбанка од Истанбул.

„Ме измами. Таа ме намами со зборовите дека кој и да инвестира во фондот што таа го управува ќе заработи добри пари. И дадов повеќе од 13.000.000 евра“.

Сфатил дека е измамен кога веќе било доцна.

„Таа ги зеде сите пари што ги заработив и ме измами. Сè што заработив во текот на мојата кариера исчезна“, додаде Туран.

Истрагата на турската полиција утврдила дека Арда Туран не бил единствениот фудбалер, ниту клиент на Денизбанка кој останал без милиони.

Милион евра загубил голманот на Галатасарај, Фернандо Муслера, за 300.000 евра 300.000 евра бил измамен познатиот тренер Фатих Терим, а жртви биле и поранешните турски репрезентативци, Емре Белезоглу и Емре Чолак.

Сеџил Ерзан успеала да измами вкупно 29 лица за вкупно 44.000.000 евра. Организаторите
на оваа шема Сеџил Ерзан и четворица мажи се во притвор. Секако, пред судот ги негирале обвиненијата.

Scroll to Top