Top Sport

Илјадници деца ги исвиркаа Англичаните кога клечеа

Англиските фудбалери беа исвиркани во Будимпешта од илјадниците деца на трибините во Будимпешта пред мечот со Унгарија во Лига Европа, откако продолжија со традицијата за клечење пред мечот за борба против расизмот во фудбалот.

Поради казната на УЕФА, Унгарците домашниот меч на „Пушкаш арената“ го играат без гледачи, но правилата на УЕФА дозволуваат да бидат присутни деца на трибините. Овојпат ги има над 30 илјади, кои ја исвиркаа англиската репрезентација.

Scroll to Top