Top Sport

Клубовите од Серија А го одбија предлогот за плејоф/плејаут

Клубовите од Серија А ја отфрлија идејата на Италијанската фудбалска федерација (ФИГЦ) за играње на плејоф и плејаут на крајот на сезоната доколку продолжи ситуацијата со корона вирусот.

Лигата имаше собрание вечерва со видео-повици за да се одлучи како би завршила сезоната по крајот на блокадата од корона вирусот и според „Ла газета дело спорт“, клубовите ја отфрлиле можноста за плејоф/плејаут, и наместо тоа планот е да се играат натпревари секои три дена и да се искористи целиот јуни за да се заврши сезоната нормално.

Ова, секако, ќе значи дека Европското првенство 2020 ќе биде откажано, нешто што изгледа дека е многу веројатно.

Scroll to Top