Лео Меси ја освои својата шеста „Златна топка“ во кариерата, но очигледно не беше најсреќниот во Париз, бидејќи таа чест ја имаа неговите синови Матео и Тијаго.

Меси ја комплетираше неверојатната 2019 со рекордна шеста титула од „Франс фудбал“, а во моментите кога ја добиваше наградата, неговите деца беа неговите најголеми навивачи, скокајќи на седиштата покрај нивната мајка, Антонела Рокуцо.