Top Sport

Можете ли подобро од Роналдо – 142 обиди за 45 секунди (видео)

Иако имаше многу критики за тоа дека се фотографира покрај базени додека е во неговиот дом во Португалија за време на изолацијата поради корона вирусот, Кристијано Роналдо очигледно „не седи мирен“.

Откако доби предизвик од својот спонзор „Најки“ да направи што е можно повеќе стомачни вежби (таканаречни crunches), Роналдо го прифати предизвикот и за 45 секунди дури 142 пати ја повтори вежбата.

Целта, секако, е да се охрабрат луѓето да вежбаат во нивните домови додека трае вонредната ситуација.

Scroll to Top