Top Sport

Парите го носат Кулибали во ПСЖ

Парите ќе имаат клучна улога во трансферот на Калиду Кулибали. Играчот на Наполи веројатно ќе го одбере клубот кој ќе му понуди најголема плата.

Сенегалецот од Наполи е интересен за неколку тимови, Тотенхем и Ливерпул стојат во редот, меѓутоа тој ќе го одбере ПСЖ.

Самиот открил дека ќе се пресели во клуб кој ќе му понуди најдобри финансиски услови. Тука Ливерпул и Тотенхем не можат да се натпреваруваат со ПСЖ.

Куливали во Наполи има годишна плата од шест милиони евра. Јасно е дека ПСЖ може да му понуди многу повеќе.

Исто така Кулибали сакал да се преслеи во Париз бидејќи таму има куќа, го знае јазикот и сигурно е дека во таа средина полесно би се снашол.

Scroll to Top