Top Sport

Просинечки блиску до клупата на БиХ

Хрватскиот тренер Роберт Просинечки по состанокот со Ровнак Абудлаев, претседателот на Фудбалската федерација на Азербејџан, не го продолжи договорот за да остане селектор на фудбалската репрезентација и е сè поблиску до клупата на Босна и Херцеговина. Просинечки е еден од главните кандидати за замена на Мехмед Баждаревиќ

„Мислам дека Роберт има некои други понуди, кои дојдоа додека работеше со нас. Се работи за добар човек и искусен стручњак и не верувам дека ќе му биде проблем да најде ново работно место“, вели Абудлаев.

Просинечки го замени германскиот тренер Берти Фогтс на азербејџанската клупа во 2014 година, а во неодамна завршените квалификации за СП во Русија во 2018, освои 10 поени за претпоследно место во својата група.

Scroll to Top