Top Sport

Прославата на голот предизвикала вистински земјотрес во Мексико Сити!

Мексико постигна еден од своите најдобри резултати на Мундијалите, откако со 1:0 ја совладаа Германија во Москва благодарение на голот на Ирвинг Лозано, кој во Мексико Сити предизвикал вистински земјотрес!

Мексиканскиот Институт за геолошки и атмосферски истражувања потврди дека имало зголемена сеизмичка активност во истиот момент кога Лозано во 35. минута ги „здрви“ Германците. Што ли ќе се случи ако стигнат до титулата?

Scroll to Top