Италија е едно од најголемите жаришта на корона вирусот, нешто што донесе голем број на жртви и го стопираше животот во оваа земја, а најпогодени се најстарите жители.

Додека се расправа за тоа дали ќе има фудбал и како тој ќе изгледа, тимот на Рома реши да се погрижи за своите најстари навивачи.

„Волчицата“ реши на сите повозрасни навивачи со сезонски билети на клубот, да им однесе хуманитарни пакети, во кои беа вклучени и дресови со автограми на ѕвездите на клубот.