Top Sport

Шалке бара навивачите да се откажат од парите за сезонските билети

Бундеслигашот Шалке побара од носителите на сезонски билети да се откажат од своето право на попуст со што финансиски би помогнале на клубот кој е во криза по пандемијата на корона вирусот.

Од Шалке се пожалија дека се во потенцијално „егзистенцијално критична финансиска ситуација“ по паузата на БУндеслигата од март и побараа фановите да направат нешто за својот клуб.

„Има многу понуди од фановите за одбивање на попустот за сезонските билети кои веќе се купени и тоа го сметаме како одличен гест. Секој ваков гест има огромно значење за финансиската ликвидност на клубот и обезбедувањето на иднината. Клубот во моментов е во егзистенцијално критична финансиска ситуација“, велат од Шалке.

Тие објавија дека ќе подарат специјален дрес за секој носител на сезонски билет кој нема да ги побара назад парите.

 

Scroll to Top