Top Sport

(Видео) Баумгартнер за шест секунди постигна гол

Австрија, во пријателски во Братислава ја победи Словачка со 2:0.

Натпреварот го обелажа Кристоф Баумгартнер, кој постигна гол по само шест секунди игра. Ова е најбрзиот гол во историјата на репрезентативниот фудбал.

Претходниот рекордер беше Лукас Подолски кој во 2013 година против Еквадор постигна гол во седмата секунда.

Scroll to Top