Колку значи фудбалот во Бразил најдобро покажува реакцијата на напаѓачот на Евертон, Ришарлисон откако тој беше повикан од селекторот Тите во составот од 23 фудбалери кои ќе настапат на Копа Америка ова лето.

Во куќата на неговиот дедо опкружен со членовите на своето семејство, Ришарлисон прво мирно го слушаше составот на ТВ, а кога се појави и неговото име, сите скокнаа во неверојатни сцени на радост.

Бразил го објави составот за Копа Америка без ѕвездите на Реал