На аукција на која биле изложени спортски предмети кои му припаѓале на Коби Брајант биле собрани преку 200.000 долари. Брајант загина во хеликоптерска несреќа на 26 јануари во Лос Анџелес.

Лцитицацијата за предметите кои му припаѓале на легендарниот кошаркар ја организирала аукциската куќа „Julien’s Auctions“.

Најголема цена достигнал отисокот на неговите дланки од познатиот „Булевар на славните“ во Лос Анџелес. Отисокот од дланките бил продаден за 75.000 долари.

Кошаркарската опрема кој Брајант ја носел во текот на финалето во 2000 година бил продаден за 43.750 долари, додека патиките од тоа финале биле продаден за 25.600 долари.