Иако не ја оправдаа најавата дека ММА фајтерот Боб Сап ќе се бори со мечка, јапонските организатори направија бизарен „меч“ за Нова Година. Сап пред „мечот“ имаше низа од 14 порази.

Меѓу Сап и гризли мечката беше поставена преграда, а двајцата требаа да се истуркаат до целта. На крајот мечката победи и дури ја сруши преградата меѓу нив. Навистина бизарно.