Финалето на Светскиот куп во крикет помеѓу Англија и Нов Зеланд на „Лордс“ во Лондон беше прекинато од една жена која истрча на теренот, за која потоа се утврди дека всушност е мајката на Виталиј Здоровецкиј, човекот кој го организираше истрчувањето на неговата девојка Кинси Волански на финалето на Лигата на шампионите во Мадрид.

Според англиските медиуми се работи за 47-годишната Елена Вулицкиј, мајката на Здоровецкиј, откако таа го имаше истиот веб-сајт кој беше рекламиран од неговата девојка.

Волански и нејзиното момче не успеаја да организираат слично истрчување на финалето на Копа Америка, каде што беа сопрени од обезбедувањето, но сега повторно „удрија“ на голем спортски настап.

 

 

Волански не успеа да истрча на финалето на Копа Америка