Иницијативен одбор од 18 спортски федерации бара одржување на Вонредно собрание на Макеоднскиот олимписки комитет и уредување на односите и состојбите во олимпискиот спорт.

Од овој Иницијатвен одбор бараат мнозинството на Собранието на Македонскиот олимписки комитет да биде составено од федерациите од олимписките спортови.

Во продолжение во целост го пренесуваме соопштението на Иницијатвниот одбор.