Top Sport

Мекгрегор: Ударот со колено во око е илегален, но прекрасен

Во сабота во Абу Даби ќе се одржи боречки срептакл во УФЦ 254 – главната борба е меѓу Хабиб Нурмагомедов и Џастин Гетџи, за појасот во лесна категорија.

Конор Мекгрегор пред новата борба на Нурмагомедов се потсети на нивната пресметка во 2018 година која му припадна на Дагестанецот.

Во таа борба Ирецот изведе контроверзен потег, се обиде со колено да го удри Хабиб во око додека беше со грбот на подот. На Твитер призна дека тоа е илегално, но прекрасно.

„Да, ударот со колено во око е илегален потег од оваа позиција, но прекрасен е. Никогаш порано не е виден, како и многу други потези. Овој удар не смее да е илегален. Гледајте како ја покрива главата, ја држи скриена. Типот ме држи за рака и не ме пушта. Се освен гризење и пикање прсти во очи овде би требало да е дозволено“ смета Конор.

Scroll to Top