Top Sport

Најстрашниот фајтер на планетата! Хрватот Солдиќ го „здроби“ Халидов

Најпознатиот хрватски ММА фајтер, Роберто Солдиќ успеа да го нокаутира легендарниот Мамед Халидов и да ја освои титулата во средна категорија во КСВ промоцијата.

Со страшниот нокаут над полскиот фајтер, Солдиќ стана двократен КСВ шампион бидејќи ја има и титулата во велтер категорија, а откако ја замолчуваше публиката, доби големи свирежи. Тој се обидуваше да објасни дека не се потребни свирежи додека на Халидов му беше укажувана лекарска помош.

Scroll to Top