Top Sport

Полјаците измислија брутален ММА – во мал „кафез“!

Минатиот викенд во Полска се одржа боречка претстава – „Фејм“.

На неа се одржа необична борба меѓу Јацек Мурански и Аркадиуш Танкул. Организаторите решиле да измислат нова побрутална ММА верзија.

Полјаците го смалија октагонот на околу 7 метри квадратни, многу помалку од стандардниот „кафез“.

Борбата ја шокираше боречката јавност затоа што малиот простор не им дозволува на борците ниту секунда одмор, нема простор за бегање, тактиката е отежната, а шансите за нокаут се многу поголеми.

Погледнете:

Scroll to Top