Top Sport

(Видео) Принцот Хари вози скелетон со брзина од 99 км/ч

Принцот Хари возеше скелетон со брзина од 99 километри на час, подготвувајќи се во далечниот Вистлер за игрите Инвиктус, кои се закажани за следната година во овој канадски зимски центар.

Хари е во Вистлер со неговата сопруга Меган, каде се дружи со спортисти кои се во камп за обука и каде ги промовира Игрите за воени ветерани со посебни потреби, кои ги основал откако го отслужил воениот рок во Авганистан.

На една од најбрзите боб патеки во светот, Хари имаше две официјални возења откако го мина тренинг кампот.

Следната година ќе учествуваат на Инвиктус игрите во Ванкувер и Вистлер, каде за прв пат ќе бидат вклучени зимските спортови.

Кога принцот го завршил своето прво возење, помошниците му помогнале да се крене од скелетот. Ја извади кацигата и со широка насмевка рекол дека „секој треба да го проба“.

На целта, по второто спуштање го чекала неговата сопруга Меган. За секој случај, на финишот беше подготвен и лекарски тим.

Околу 500 натпреварувачи од 23 земји ќе учествуваат на Зимските игри Инвиктус во февруари 2025 година.

Scroll to Top