Претседателот на ФА си даде оставка поради „неприфатлив јазик“ кон црните фудбалери

Претседателот на англиската Фудбалска асоцијација (ФА), Грег Кларк си поднесе оставка по бурните реакции откако користеше „неприфатлив јазик“ опишувајќи ги …

Претседателот на ФА си даде оставка поради „неприфатлив јазик“ кон црните фудбалери Прочитај повеќе