Склизи, маскота на ЕУРО 2020 (Видео)

Европската фудбалска унија (УЕФА) ја претстави маскотата за Европското првенство во фудбал во 2020 година. Маскотата го доби името Скилзи. …

Склизи, маскота на ЕУРО 2020 (Видео) Прочитај повеќе