Top Sport

Склизи, маскота на ЕУРО 2020 (Видео)

Европската фудбалска унија (УЕФА) ја претстави маскотата за Европското првенство во фудбал во 2020 година. Маскотата го доби името Скилзи.

На официјалната промоција учествуваа Лив Куки и Тобајас Бекс кои се вистински волшебници со фудбалската топка.

Скилзи е наследник на Супер Виктор, кој беше официјална маскота на Европското првенство во 2016 година во Франција.

ЕУРО 2020 година ќе се игра во 12 градови низ Европа, а завршницата (полу-финале и финале) ќе се игра во Лондон.

До почетокот на ЕП остануваат уште 15 месеци, а организаторите најавија дека Склизи е само едно од изненадувањата што ги подготвиле да официјалното отворање.

Scroll to Top