Top Sport

Вашингтон редскинс

До неодамна се викаа Редскинс, сега е забрането да се носат „индијански“ перја

НФЛ тимот Вашингтон редскинс, кој минатата година го смени името во Вашингтон фудбал тим поради расистичките конотации кон домородните Американци …

До неодамна се викаа Редскинс, сега е забрането да се носат „индијански“ перја Прочитај повеќе

Вашингтон редскинс подготвени да го сменат „навредливото“ име

Откако беа под сè поголем притисок од спонзорите и од организациите на домородните Американци, газдата на НФЛ клубот Вашингтон редскинс …

Вашингтон редскинс подготвени да го сменат „навредливото“ име Прочитај повеќе

Scroll to Top