Top Sport

ФИА ангажираше прва генерална директорка, Натали Робин

Светската автомобилистичка федерација (ФИА) го исполни ветувањето и формираше нова позиција на генерален директор во организацијата, ангажирајќи ја искусната менаџерка во автомобилистичката индустрија, Натали Робин.

Ова беше ветувањето на новиот претседател на ФИА, Мохамед Бен Сулајем по неговиот избор минатата година, за формирање на менаџерска позиција, со искусен човек кој ќе ги подобри операциите во федерацијата, организацијата и контролата на финансиите. Изборот падна на Робин, која е државјанка на Шпанија и САД, и која од 2017 година беше генерален директор на Волво, откако претхоно работеше во Дајмлер Крајслер и Нисан.

„Пресреќна сум што сум именувана за прв генерален директор на ФИА во важно и возбудливо време за федерацијата. Едвај чекам да почнам да работам со членовите на федерацијата, лидерскиот тим и претседателот за да ја исполниме визијата за реформа и раст во мотоспортот“, изјави Робин.

Scroll to Top