Top Sport

Кеселовски победи и во Бристол

Бред Кеселовски ја забележа втората победа во Наскар шампионатот. Кеселовски победи на траката во Бристол и тоа благодарение на судирот кој го имаа Чејс Елиот и Џој Логано.

Кеселовски до 32 победа во кариерата, втора оваа сезона. Тој со многу среќа победи и на претходната трка во Шарлот.

Зад Кеселовски се пласираа Клинт Бојер и Џими Џонс, додека меѓу првите петмина завршија и Кајл Буш и Ерик Џонс.

Scroll to Top