Top Sport

Најдобриот македонски тркач Иџе контра АМС

Најуспешниот македонски тркач, Игор Стефановски-Иџе влезе во остра дискусија со Агенцијата за млади и спорт, откако тие одлучија тој да не добие средства во 2020 ниту од редовниот буџет на АМС, ниту од Игрите на среќа.

По реакцијата на АМС дека во минатото тој добивал високи средства од буџетот, Стефановски уште еднаш се јави со реакција и најави прес-конференција на која ќе ги објави деталите од соработката со АМС.

Целосната „преписка“ можете да ја прочитате подолу.

Scroll to Top