Top Sport

Рено заминува од Формула 1?

Поради промена во раководството во автомобилскиот гигант Рено, Формула 1 би можела да остане без овој тим во својот шампионат.

Информацијата ја објави еден германски поратл. Истиот извор тврде дека компанијата на овој начин има намера значително да ги намали трошоците.

Во целата работа била замешана и француската влада која е сопственик на 15 отсто од акциите на Рено. Инаку новата шефица на Рено, Клотилда Делбо лично на функцијата ја поставил претседателот на Франција Емануел Макрон.

Самата Делбо е против учеството на Рено во Формула 1.

Scroll to Top