Англија го одработе првиот тренинг на стадионот на Спартак во Зеленогорск, каде што домаќините им приредија традиционален пречек со леб и сол, заедно со уште 400 локални деца во обид да се посака добредојде по тензичните односи меѓу Русија и Велика Британија

Селекторот Герет Саутгјт доби лепче, додека англискиот капитен Хери Кејн доби чајник во церемонијалното добредојде. Традицијата на пречек со леб и сол, слична како во Македонија, потекнува од 15. век.

Фото: ЕПА