Top Sport

Бешикташ со унитакен начин во борба против корона вирусот

Турскиот гигант Бешикташ најде уникатен начин да се подобри безбедноста на играчите кои се подготвуваат за рестартот на Турската Суперлига – огромна кабина за дезинфекција на влезот на нивниот тренинг-центар.

Огромната кабина има 20 страни и сите фудбалери и членови на клубот треба да поминат со маска на лицето за да се спречи ширењето на КОВИД-19. Кабината е продукт на турската софтверска компанија „Етисан“ и ќе остане на тренинг-центарот „БЈК Невзат Демир“ во блиска иднина.

Турската фудбалска федерација објави во средата дека фудбалот во сите нивни лиги (од прва до четврта и аматерските лиги) ќе продолжи на 12 јуни, откако фудбалот е во прекин од 19 март, како една од последните европски лиги кои стопираа.

 

Scroll to Top