Top Sport

Ќе биде прекината сезоната во Серија А

Италијанскиот министер за спорт Виченцо Сзпадафора и заменик министерсот за здравство Сандра Зампа сметаат дека треа да биде прекинато првенството, откако во Серија А започна да расте бројот на заразени фудбалери.

„Сакам да бидам оптимист, но кога ги усвојувавме протоколите јасно нагласивме дека доколку бројот на заразени биде голем, првенството мора да биде прекинато. Со толку забележани случаеви не ни преостана друго решени, првенството мора да се прекина. Заразените не можат да играат, но можат да заразат други играчи“, рекла Зампа.

Италијанското министерство за здравство оваа мерка ја предложи откако беше објавено дека има 14 заразени во Џенова, а дека 11 од нив се фудбалери. Допрва треба да излезат тестовите на фудбалерите на Наполи кои во неделата играа притив Џенова.

Scroll to Top