Top Sport

Милан го претстави својот втор дрес во музеј

Миланските клубови многу сериозно го сфаќаат претставувањето на своите дресови, што може да се препознае и со тоа што Милан го претставија својот гостински дрес на „Пума“ во Музејот за култура МУДЕЦ во италијанскиот град.

Дресот, како по традиција за „росонерите“, е воглавно бел, со црвени детали околу вратот и на стомакот.

Во јуни градските ривали на Милан, Интер го претставија својот прв дрес инспириран од миланските дизајнери во 1980-тите.

Интер го претстави „постмодерниот“ дрес за 2020/21

Scroll to Top